Bedrijfswebsite
laten maken

Komen er wel bezoekers op je website maar levert dit geen klanten op? Studio Brabo helpt je bij het maken van een stijlvolle, effectieve bedrijfswebsite die wél werkt. Als ervaren web specialisten weten wij precies waar een goede bedrijfswebsite aan moet voldoen. Benieuwd hoe we dit doen?

Een bedrijfswebsite laten maken die wél werkt

Complex maken we simpel

Wij helpen je om online een helder en simpel verhaal te vertellen. Ook als jouw diensten of producten complex zijn. Zo zorgen we ervoor dat je bedrijfswebsite toegankelijk is jouw doelgroep.

Onderscheidend

Jouw huisstijl geeft je bedrijf een gezicht. Wij maken jouw website op maat, zodat je huisstijl op elke pagina doorklinkt. Zo herkennen je bezoekers je bedrijf en onderscheid jouw bedrijf zich van je concurrenten.

Effectief

Welke actie verlang je van jouw bezoekers? Wij sturen ze erheen. Van een afspraak maken tot een whitepaper aanvragen en van bel-mij-terug tot brochure-download. We schieten je leads zelfs in je CRM-systeem.

Overweeg je om een nieuwe bedrijfswebsite te laten maken? Wij geven je een aantal tips 👇

Bij het laten maken van een nieuwe website komt veel kijken. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips opgesomd waar je rekening mee kunt houden.

1. Bepaal het doel van je website

Het is belangrijk om heldere doelen te formuleren voordat je een nieuwe bedrijfswebsite gaat laten maken. Op deze manier weten jij en je webbureau precies wat de website moet doen en kunnen deze doelen tijdens het traject als leidraad worden gebruikt. Wil je informeren en dient de website vooral als online visitekaartje? Of verwacht je dat jouw bedrijfswebsite iedere dag 5 leads gaat opleveren? Door de doelen helder te formuleren, kan er tijdens het traject gericht naar deze doelen worden toegewerkt.

2. Selecteer het bureau dat bij je past

Wat voor type bedrijf ben jij? En met welke soort bedrijven doe jij het liefst zaken? Kies je voor een groot internetbureau met veel lagen er tussen zoals projectmanagers, planners en ticketsystemen? Waar je weet dat je misschien wel een van de kleinere opdrachtgevers bent?

Of past een kleiner bureau met een compacter team beter bij je? Waar je zeker weet dat het bedrijf aandacht heeft voor jouw persoonlijke wensen en behoeften?

Ben je op zoek naar een full-service bureau die alles aanbied van branding tot creatie tot marketing. Of werk je liever met losse specialisten? Kun je hier geen eenduidig antwoord op geven? Ga dan vooral gesprekken aan met verschillende internetbureaus om erachter te komen wat bij je past.

3. Kies een eenvoudig CMS

Ga voor een CMS waarvan je zeker weet dat het beheer een fluitje van een cent is. En spreek ook af met jouw bureau dat je zoveel mogelijk zelf wil kunnen aanpassen. Wel zo handig!

Zelf werken wij met WordPress is het meest populaire CMS ter wereld. WordPress is krachtig en flexibel tegelijk. En ook nog eens gebruiksvriendelijk én open source. Precies wat jij nodig hebt voor het creëeren van een flexibele bedrijfswebsite. 

4. Verdiep je in het bureau en hun website

Voordat je een webbureau kiest, is het een goed idee om hun eigen website te analyseren. Hoe presenteren ze zichzelf? Hebben ze een online portfolio met aansprekend werk? Wat vind je van hun ontwerpstijl? Kun je jezelf identificeren met een van hun cases? Vertelen ze ook iets over hun werkwijze en waar ze als bureau voor staan?

5. Denk aan the bigger picture

Een mooie bedrijfswebsite laten maken is natuurlijk top! Maar er komt nog veel meer bij kijken. Heb je nagedacht over fotografie en het laten schrijven van webteksten? Laat ook meenemen in het offerte trajcet door het webbureau zodat je een compleet beeld krijgt van de kosten.

Dit is hoe wij werken👇
Stap 1: Kennismaking

Voordat we een kennismaking inplannen sturen we je een aantal vragen zodat we goed voorbereid aan tafel zitten. Wel zo prettig toch?

Tijdens het kennismakingsgesprek komen we graag nóg meer te weten over jouw bedrijf, je wensen en doelstellingen. We horen wat de verwachtingen zijn van jouw corporate website en hoe we je het beste kunnen helpen om je doelen te bereiken. Uiteraard vertellen we je meer over onze werkwijze en eerder gemaakt werk, zodat je een goed beeld krijgt van wat je van ons kunt verwachten.

Stap 2: Offerte voor jouw bedrijfswebsite

Je ontvangt van ons een offerte waarin we alles in begrijpelijke taal uitleggen. We geven je een overzicht van de werkzaamheden die we gaan uitvoeren, hoe we van plan zijn dit aan te pakken en wie wat precies gaat doen. Daarnaast maken we ook een indicatieve planning zodat we inzichtelijk maken wanneer we ongeveer wat gaan doen. Na akkoord op de offerte maken we deze planning concreter.

Verschillende fases

Een bedrijfswebsite laten maken bestaat uit verschillende fases; concept, design, development, livegang en groei. Per fase geven we een bandbreedte af. We maken tenslotte maatwerk websites en die laten zich op voorhand niet exact scopen. Maar geen zorgen, we gaan transparant te werk en zullen alles goed met je doornemen zodat je precies weet waar je aan toe bent.

The Bigger Picture

En als we het toch over dingen hebben waar je rekening mee moet houden dan vertellen we je in onze offerte ook over ‘The Bigger Picture’. Oftewel; wat komt er nog meer kijken bij het maken van een supergoede bedrijfswebsite? Denk aan professionele fotografie of het laten schrijven van teksten voor je website. Ook hiervoor mag je van ons een indicatie verwachten.

Stap 3: Conceptfase

Yes, we gaan van start! We denken als doeners en doen als denkers. Dat betekent dat je van ons een scherpe analyse van jouw bedrijf en markt krijgt en een slimme strategie om er online uit te springen. Geen uitgebreide workshop-sessies maar pragmatisch, daar houden we van. Dit leggen we vast in de blauwdruk van jouw bedrijfswebsite: wireframes. Wireframes de basis om samen snel en slim op te bouwen, leren en bijsturen.

Stap 4: Designfase

We maken je online onderscheidend met design. Na goedkeuring op de wireframes gaan we met het design aan de slag. We gaan daarbij alle boekjes te buiten en maken zelfs je nieuwe brandbook als dat helpt. Met ons mobile first-design zet je jouw gebruikers op één. En we geloven in less is more. Clean en fris. Laat je klik op klik verrassen door onze designs. 

Bedrijfswebsite laten maken? Zij gingen je voor:

Stap 5: Developmentfase

We zetten het design technisch om in jouw bedrijfswebsite. Met slim maatwerk: bewezen plug-ins én technologie op maat voor jouw website. Snel en SEO-proof. Getest, geseald en opgeleverd met een clean, fris en gebruiksvriendelijk ingericht WordPress CMS.

Slim maatwerk

Met slim maatwerk bedoelen we ook echt slim! We besteden enorm veel aandacht aan onze websites. Niet alleen aan de voorkant maar ook aan de achterkant. Je hebt tenslotte niets aan een mooie bedrijfswebsite die lastig te beheren is. Daarom proberen we het zo eenvoudig en logisch mogelijk te houden qua beheer.  Ook richten wij het CMS zo in dat je alleen toegang krijgt tot de noodzakelijke functies. Al het andere verbergen we, zodat het helder en overzichtelijk blijft. 

Simpel in beheer

Voor optimaal beheer hebben we een eigen composer ontwikkeld die opgebouwd is uit blokken. Speciaal voor elke website ontwerpen wij een set aan blokken waarmee het meerendeel van de pagina's opgebouwd kunnen worden. Per blok kun je een aantal dingen instellen, denk aan: titel, tekst, foto en knop. Wij zorgen er vervolgens voor dat dit wordt weergegeven conform het ontwerp van je bedrijfswebsite. Nieuwe content toevoegen wordt zo een feest!

 • Alle voordelen op een rij:
 • Flexibiliteit in pagina opmaak middels verschillende blokken
 • Drag-and-drop principe, maakt het makkelijk om de structuur aan te passen
 • Stijl blijft gewaarborgd
 • Gebruiksvriendelijk in beheer

Stap 6: Livegang

We geven een cms-instructie en leggen haarfijn uit hoe het CMS werkt. Zo kun je hierna meteen aan de slag met het vullen van je website. Of wij, die keus is aan jou.

Vanzelfsprekend zorgen we voor een goede url-migratie en afstemming met je marketingbureau. We koppelen Google Anayltics en Tag Manager. Testen je CRM-koppeling en checken nog één keer de hele website. Alle signalen op groen? Dan gaan we live met je nieuwe bedrijfswebsite. 

Groei

Je bedrijfswebsite gaat je ongetwijfeld helpen om te groeien. Maar dat gaat niet automatisch, tijd om achterover te leunen is er dan ook niet. Voor groei is energie nodig. Daarom werken wij graag nauw met jou samen en vragen we ook tijd en energie van jou. Met duidelijke communicatie over en weer werken we samen aan reële verwachtingen en maken we van groei realiteit. 

Ook toe aan Studio Brabo?

Wil jij ook zo’n mooie bedrijfswebsite laten maken? Maak kennis met Studio Brabo!

Vragen over een bedrijfswebsite?

Wat kost een bedrijfswebsite?

Zijn jullie bedrijfswebsites gebruiksvriendelijk in beheer?

Kunnen jullie ook een huisstijl ontwerpen of aanscherpen?

Kan de corporate website gekoppeld worden aan ons CRM systeem?

Ontwikkelen jullie ook meertalige bedrijfswebsites?

Werken jullie met een serviceovereenkomst?

Waarom Studio Brabo?

Groei door design. Verkoop met je onderscheidend vermogen. Met de juiste specialisten die je voor én achter de schermen helpen starten. Dit kun je verwachten als je jouw bedrijfswebsite door Studio Brabo laat maken:

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Ervaren WordPress professionals
 • Uniek resultaat afgestemd op jouw wensen en doelgroep
 • Geoptimaliseerd voor zoekmachines
 • Een hecht team van nuchtere Brabanders uit Tilburg
 • Onze klanten beoordelen ons met een 5/5
Branding workshop bij Studio Brabo voor klant