De website die 
groei bevordert

SmartFarm helpt telers met het optimaal telen van gezonde gewassen. Zelf was het bedrijf ook toe aan gezonde groei – en wel van hardwareleverancier naar SaaS-aanbieder (​​Software as a Service). Studio Brabo hielp SmartFarm in elke groeifase.

De herpositionering van SmartFarm

SmartFarm ontwikkelde met een eigen agronomist, klimatologen en universiteiten slimme hardware voor telers. Zoals de FieldMate-sensor, die nauwkeurig de omstandigheden van een perceel analyseert. In de nieuwe koers positioneert SmartFarm zich als SaaS-aanbieder van het agrarisch dataplatform dat telers alle informatie geeft om hun gewassen met minimale middelen maximaal te laten groeien. Die groeistap vroeg om een rebranding, een nieuwe marketingwebsite voor SaaS en een nieuwe conversieflow voor abonnementen.

Rebranding: van hardware
naar SaaS

Bij een nieuwe koers hoort een nieuwe uitstraling. Studio Brabo ontwikkelde een compleet brandbook dat SmartFarm een volwassen tech-karakter met hoge herkenbaarheid geeft. Deze merkgids bevat onder meer richtlijnen voor typografie, kleuren, logogebruik, beeldtaal, illustraties en iconen en laat zien hoe SmartFarm deze handvatten toepast in meerdere vormen van communicatie. Klaar voor de volgende groeifase!

Marketingwebsite voor SaaS

Een marketingwebsite voor SaaS vraagt om andere zaken dan een productwebsite. Studio Brabo richtte de nieuwe website voor SmartFarm optimaal in om gezond te kunnen groeien als SaaS-bedrijf. Onder meer door producten te herstructureren als software-functionaliteiten. Bezoekers weten zo precies wat ze kunnen verwachten als ze een abonnement overwegen en zo stuurt SmartFarm maximaal op soepele conversie.

  • Verder heeft de nieuwe website o.a.:
  • Conversiegerichte indeling en triggers voor SaaS
  • Aparte doelgroeppagina’s met relevante content
  • Autoriteitpagina’s met kennisartikelen en klantverhalen
  • Support met goede onboarding en ondersteuning
  • ‘Over ons’-pagina met o.a. de visie en cultuur

Support waar je blij van wordt

SmartFarm is voor telers een belangrijk onderdeel van bedrijfskritische processen. Daarom moet de onboarding en ondersteuning uitmuntend zijn. Studio Brabo creëerde daarom één handig overzicht in de nieuwe website met tips, klantverhalen, kennisartikelen, releasenotes, onboarding, een servicedesk en ontwikkelaarsinformatie. Alles om actief bij te dragen aan de optimale teelt van gezonde gewassen.

Converteren in een flow

De marketingwebsite stimuleert bezoekende telers om een SaaS-abonnement af te sluiten voor het SmartFarm-platform. Studio Brabo richtte daarvoor een uitgekiende flow in en zorgde ook voor de juiste triggers voor softconversies zoals het inschrijven voor de nieuwsbrief, het aanvragen van een demo of het downloaden van een whitepaper. De abonnementsflow leidt bezoekers in simpele stappen soepel door het aankoopproces. De ‘mijn’-omgeving maakt de flow compleet en geeft het visitekaartje af voor het slimme platform van SmartFarm!

SmartFarm
over Studio Brabo

We worden beoordeeld met een:

5/5 op basis van 35 reviews

Onze samenwerking met Studio Brabo voor de ontwikkeling van onze nieuwe website, SmartFarm.nl, was buitengewoon professioneel en efficiënt. Vanaf de start van het project tot aan de lancering verliep alles soepel en volgens planning. De communicatie met het team was steeds duidelijk en direct, wat zorgde voor een gestroomlijnd proces. Hun expertise in webdesign en gebruikerservaring was evident, wat resulteerde in een website die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. We waarderen met name hun vermogen om onze visie voor de website te begrijpen en deze om te zetten in een eindproduct dat onze verwachtingen overtreft. De feedback van onze klanten op de nieuwe site is tot dusver uiterst positief. Wij bevelen Studio Brabo van harte aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en vakkundig webdesignbureau. Hun professionele aanpak en aandacht voor detail hebben geresulteerd in een uitstekend eindproduct. Dank aan het gehele team van Studio Brabo voor jullie uitmuntende werk.

Corné Braber

— CEO & founder

Ook toe aan Studio Brabo?

Wil jij ook zo’n website waar je verder mee komt? Maak vrijblijvend kennis met Studio Brabo.

Meer cases