Online platform voor dierenregistratie

Petlook is ruim 20 jaar actief en daarmee de oudste en tevens grootste online huisdierendatabank van Nederland. Petlook is opgericht door dierenartsen en erkend door de overheid. Bij Petlook registreer je simpel en snel huisdieren met een chip. Vanwege nieuwe wet- en regelgevingen én om de concurrentie voor te blijven koos Petlook ervoor om hun platform grondig aan te pakken. En Studio Brabo mocht ze hierbij helpen.

Een nieuwe, frisse identiteit

Een ingescand logo en een huisstijl met gedateerde stijl-elementen past natuurlijk niet meer meer in deze tijd. We behielden het kleurenpalet voor de herkenbaarheid en kozen voor een strak typografisch logo met een subtiele toevoeging. Dit vertaalden we naar een design systeem wat als basis diende voor zowel de website als het registratieproces en de Mijn Petlook omgeving.

Logo van Petlook
Huisstijl van Petlook

Website voor online databank voor huisdieren met een chip

We ontwikkelden een maatwerk WordPress website gericht op eigenaren, fokkers, dierenartsen & handelaren. Met als doel om ze over te halen een account af te sluiten bij Petlook. We doen dit door ze te informeren omtrent wet- en regelgeving en de voordelen van Petlook uit te lichten.

WordPress website van Petlook

Mijn Petlook

Via de website komen nadrukkelijk de voordelen van Petlook naar voren. Kies je ervoor om je huisdier bij Petlook te registrereren dan volgt een intuïtief proces met diverse stappen. Van het invullen van een chipnummer tot het kiezen van een abonnement en betalingsvorm. Het registratieproces hebben we opgeknipt in 6 stappen. Na registratie en activering van het account heb je als eigenaar de mogelijkheid om het profiel van je huisdier compleet te maken. Denk aan het toevoegen medische gegevens, gebeurtenissen of bijzonderheden.

Voor Mijn Petlook deed Studio Brabo het concept, design en front-end development. De technische implementatie werd verzorgd door de vaste IT partner van Petlook. 

Registratieflow van Petlook
Registratieflow van Petlook

Meer cases