Webshop voor
elk haartype

Hardy’s Keuze is een initiatief van haarsalon Hardy’s uit Tilburg. In de salon werken ze met het Nederlandse merk Keune en deze ervaring gebruiken ze om de Keune haarproducten online aan te verkopen.

De oude webshop draaide op Magento 1 en was aan vervanging toe. Enerzijds omdat dit platform binnenkort niet meer ondersteund wordt, anderzijds omdat er ruimte voor verbetering was. Studio Brabo hielp Hardy’s Keuze bij deze transitie en ontwikkelde een nieuw webshop in WooCommerce.

Branding

De oude huisstijl was overwegend fel blauw met rode accenten. Dit kwam kil over en sloot niet goed aan bij de doelgroep. De klanten van Hardy's Keuze zijn namelijk overwegend vrouw. Studio Brabo koos voor een nieuw kleurenpalet van zachtere tinten en een bijpassende typografie. Ook scherpten we het logo subtiel aan zodat het frisser oogt, maar herkenbaar blijft.

Logo van Hardy's Keuze
Huisstijl Hardy's Keuze
Huisstijl Hardy's Keuze

Maatwerk WooCommerce webshop

Een webshop leunt meer op techniek als een normale website. Als basis kiezen wij voor WooCommerce, maar we breiden de standaard functionaliteiten slim uit met betrouwbare plugins. Zo hebben we de standaard zoekfunctionliteit sterk verbeterd en hebben we de mogelijkheid om facturen te printen toegevoegd.

Productpagina van Hardy's Keuze
Webshop van Hardy's Keuze

Mobile first

Aan de hand van de Google Analytics data zagen we dat driekwart van de bezoekers de website op een smartphone of tablet bekijkt. De conversie bleef hier echter achter vergeleken met desktop. Daarom namen we mobiel als uitgangspunt bij het ontwerpen. Hier viel tenslotte de meeste winst te behalen.

Productpagina van Hardy's Keuze op mobiel

Uitgebreide koppelingen

Hardy's Keuze kan niet draaien zonder externe partijen. Zo hebben we een koppeling met Mollie gemaakt om de betalingen in goede banen te leiden. Track & Trace codes worden automatisch gegenereerd door een koppeling met MyParcel. En marketinginformatie wordt automatisch doorgestuurd naar Mailchimp en Trusted Shops. Ook hebben we een productfeed opgezet zodat Google Shopping en AdWords automatisch over de laatste productinformatie beschikken.

Daarnaast verzorgde we ook de productmigratie vanuit Magento naar de nieuwe WooCommerce omgeving. In plaats van alles handmatig in te voeren werd zo veel tijd bespaard.

Koppelingen op WooCommerce webshop van Hardy's Keuze

Hardy's Keuze over Studio Brabo

We worden beoordeeld met een:

5/5 op basis van 35 reviews

Studio Brabo kan ik van harte aanbevelen wanneer je op zoek bent naar een professioneel en betrouwbaar bureau voor de ontwikkeling van responsive websites of een WooCommerce webshop. Bram en Bob zijn altijd bereikbaar, reageren heel snel en denken in mogelijkheden en komen met creatieve oplossingen. Er wordt gewerkt met deadlines, die gehaald worden en het eindresultaat is om blij van te worden. CM2 support werkt nu al een paar jaar samen met als laatste project/succes de ontwikkeling van Hardyskeuze.nl.

Coco Moll, CM2 Support
Coco Moll

— Eigenaar van CM2 support

Meer cases