Marc Mulders

Een nieuwe artistieke standaard.

Een moderne kunstenaarswebsite.

Marc Mulders is een Nederlandse kunstschilder en in 2017 verkozen tot kunstenaar van het jaar. De website van Marc trekt dagelijks veel bezoekers die geïnteresseerd zijn in zijn kunst en achterliggende filosofie. Maar de website was verouderd en niet geschikt voor mobiel of tablet. Daarnaast nam communicatie via social media een steeds belangrijkere plek in, waardoor het doel van de website veranderde.

Samen met Marc en zijn vaste vormgever Grafisch Ontwerpbureau Storm gingen we aan de slag. De website is grotendeels gebasseerd op de vormgeving van het boek “My Own Private Giverny”, dat Marc in 2017 uitbracht. 

Een kleurrijk palet.

Marc Mulders staat voor kleur, dit is te zien in de bloemen die hij schildert en fotografeert. In musea hangt kunst meestal op witte muren met een uitgebalanceerde verlichting. Maar thuis, de plek waar Marc vooral voor schildert, hoeft dat niet altijd het geval te zijn.

We hebben er daarom voor gekozen af te wijken van wit en de achtegrond deel te laten uitmaken van de kunst. Ook is er speciale aandacht uitgegaan naar de typografie. Deze is in lijn met het boek en zorgt voor een uitstraling die tot voor kort alleen mogelijk was in drukwerk. 

Klaar voor de toekomst met mobiel als uitgangspunt.

Uit de statistieken van de oude website konden we afleiden dat meer dan de helft van de bezoekers de website op een mobiel apparaat bekeek. Met de nieuwe website hebben we daarom voor mobiel als uitgangspunt gekozen (mobile first). Dit zorgt er voor dat elke bezoek, op zowel groot als klein scherm, optimaal van de kunst kan genieten.

Geen overcompleet naslagwerk maar focus op de kern.

De oude website was uitgegroeid tot een groot naslagwerk waarin bijna alle publicaties en kunstwerken van Marc waren terug te vinden. 

We hebben er daarom bewust voor gekozen om alleen de belangrijkste artikelen, kunstwerken en boeken te tonen die voor Marc een speciale betekenis hebben. Dit betekent ook dat we terug in de tijd zijn gegaan en oude videobanden en boeken van Marc hebben gedigitaliseerd en terug naar het web hebben gebracht zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Bekijk website