Hardy's Keuze

Webshop voor elk kapsel.

Hardy's Keuze, dé webshop in haarproducten.

Hardy’s Keuze is een initiatief van haarsalon Hardy’s uit Tilburg. In de salon werken ze veel met het Nederlandse merk Keune en deze ervaring gebruiken ze om de Keune haarproducten online aan te bieden. De oude webshop draaide op Magento 1 en was aan vervanging toe. Enerzijds omdat dit platform binnenkort niet meer ondersteund wordt, anderzijds omdat er ruimte voor verbetering was. Studio Brabo hielp Hardy’s Keuze bij deze transitie en ontwikkelde een nieuw webshop in WooCommerce.

Bekijk website

Branding

De oude huisstijl was qua kleur overwegend fel blauw met rode accenten. Dit kwam kil over en sloot niet aan bij de doelgroep. De klanten van Hardy's Keuze zijn namelijk overwegend vrouw. Studio Brabo koos voor een nieuw kleurenpalet van zachtere tinten met bijpassende typografie. Ook scherpten we het logo subtiel aan zodat het frisser oogt, maar herkenbaar blijft.

Mobile first

Aan de hand van de Google Analytics data zagen we dat ongeveer driekwart van de bezoekers de website op een smartphone of tablet bekijkt. De conversie bleef echter achter bij de conversie op desktop. Daarom namen we mobiel als uitgangspunt bij het ontwerpen. Hier viel tenslotte de meeste winst te behalen.

Maatwerk WooCommerce webshop

Een webshop leunt meer op techniek als een gemiddelde website. Als basis kiezen wij voor WooCommerce maar we breiden de standaard functionaliteiten slim uit met betrouwbare plugins. Zo hebben we de standaard zoekfunctionliteit sterk verbeterd en hebben we de mogelijkheid om facturen te printen toegevoegd.

Uitgebreide koppelingen

Hardy's Keuze kan niet zonder externe partijen. Zo hebben we een koppeling met Mollie gemaakt om de betalingen in goede banen te leiden. Track & Trace codes worden automatisch gegenereerd door een koppeling met MyParcel. En marketinginformatie wordt automatisch doorgestuurd naar Mailchimp en Feedback Company. Ook hebben we een product-feed opgezet zodat Google Shopping en AdWords automatisch over de laatste productinformatie kunnen beschikken.

Daarnaast verzorgde we ook de productmigratie vanuit Magento naar de nieuwe WooCommerce omgeving. In plaats van alles handmatig in te voeren bespaarde we zo veel tijd.

Wat een top samenwerking! Mijn complimenten voor Studio Brabo voor de professionele begeleiding van dit mooie maatwerk project en uiteraard het geweldige eindresultaat! Hardyskeuze.nl heeft een prachtige nieuwe webshop! Thanks!

E-commerce bureau
Coco Moll
Marketing Manager bij Hardy's Keuze

Volgende project

Brabo Food

Bekijk project
Brabo Food