Blog

Design en development gaan hand in hand.

Bram Mulders
Bram Mulders - Technische Brabo
  • Design
  • 30/11/2018
  • Leestijd: 2 minuten
Studio Brabo aan het werk met WordPress

Regelmatig komen we het nog tegen: designers die alles ontwerpen. Van logo's tot flyers en van visitekaartjes tot websites. Wij geloven hier niet in.

Een vak apart

Het ontwerpen van een website is een vak apart en niet te vergelijken met drukwerk gerelateerde werkzaamheden. Een website is tenslotte niet statisch zoals een flyer of advertentie in een magazine. Het is interactief, schaalbaar, meetbaar en je kunt spelen met beweging en animatie. 

Daarom vinden wij dat je zonder kennis van techniek ook geen website kunt ontwerpen. Al tijdens de concept- en designfase kijken we vanuit development oogpunt mee naar wat de (on)mogelijkheden zijn. Hierdoor zijn onze designs geschikt voor alle schermformaten en toegespitst op online usability en conversie.

Andersom werkt de wisselwerking exact hetzelfde, in de developmentfase kijken we ook mee vanuit design-oogpunt. Werkt alles nog zoals we van te voren hadden bedacht? Ligt de focus op de juiste elementen? Blijft het concept overeind met de échte content?  Zo niet dan maken we aanpassingen waar nodig.

Bij Studio Brabo zijn design en development dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen zo zijn wij in staat om het beste product te leveren op een efficiënte manier.